No właśnie cały "problem" w tym, ze zajrzałem i widzę, że podstawowa cena to około 70kzł. Zakładam więc, że w salonach AR można "wywalczyć" rabaty porównywalene z rabatami na Fiata (szczególnie dlatego, że AR to raczej "niechodliwy" samochód) - a to moze oznaczać, że przy 7-8% upuście taka AR może kosztować rzeczone 65kzł...
Poza tym w Kielcach się "chwalą", że mają takową za mniej niż 65kzł: http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C19968960.html , ewentualnie w Lublinie za nieco więcej: http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C20107623.html
może, chyba, wywalczyć :roll: ok, z ogłoszeniami lepiej
:szeroki_usmiech ja też ale poczekam jeszcze na inne "propozycje" .
tylko, ze Bravo chyba straci sporo na wartosci...
tylko, że większość tej utraty wartości dostaje w rabacie :roll:
Zamieszczone przez Sarrazin
PAOLO ESCO, byłem ostatnio w salonie Fiata na Żoliborzu, stoi tam Bravo Sport 2.0MultiJet 165km, w kolorze czerwona perełka, fajnie wyposażony(odsyłam po specyfikacjię na stronę fiata). Samochód jest z 2010roku, bazowo jest wyceniany na 83tys.zł. Na wstępie dają upust 10tys. na samochód z zeszłego roku co daje 73tys.zł, a po lekkiej gadce z handlowcem udało mi się zejść jeszcze do 67tys. zł. Jeśli znalazłby się ktoś naprawdę mocno chętny na to autko to można by jeszcze coś zbić Handlowiec bardzo miły i otwarty na propozycje. Także może warto byłoby się nad takim czymś zastanowić
nowy 2011 83.000zł
nowy 2010 73.000zł
do zapłaty (w uproszczeniu to co już utargowano) 67.000zł
wartość używki z 2010 roku według Info Ekspert max 55110zł (45090 zł - 55110zł)
Utrata wartości po roku 67000zł - 55110zł = 11890zł
Dla Leona 1.6TDI Reference wygląda to tak:
Nowy według cennika to co podał PAOLO ESCO wychodzi prawie 68000zł ale przyjmijmy 65000zł
1.6TDI wartość używki z 2010 roku według Info Ekspert max 53900 zł (44100 zł- 53900 zł)
Utrata wartości 65000-53900 = 11100zł
dla używek przyjąłem deklarowany przez PAOLO ESCO przebieg 45kkm rocznie.
Róznica w utracie wartości to 790zł po pierwszym roku a przyjemność z jazdy Bravo będzie o lata świetlne przed Leonem. Dodatkowo w środku Bravo jest dużo ładniejsze od Leona.
Róznica w utracie wartości to 790zł po pierwszym roku a przyjemność z jazdy Bravo będzie o lata świetlne przed Leonem. Dodatkowo w środku Bravo jest dużo ładniejsze od Leona.
BARDZO dziękuję super podsumowanie! Tak - ogladałem wnętrze Seata Leona wczoraj .....w wersji Reference + pakiet = nudaaaaaa, czarnooooo nic polotu - w tej cenie Fiat o niebo jest lepszy.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
jestem ciekaw jak z jakością i awaryjnością tego fiata będzie bo np: w rodzinie mają Punto Evo i tam np: dodatkowe wspomaganie elektryczne już 2 x sie wysrało i coś tam jeszcze.
Podobno jakość sie Fiatów poprawiła ale jak to w praktyce ? znajomy ma Crome to wiem że jakiś problem w turbognojku z Sonda lambdą miał i się bujał bo nie chcieli na gwarancji uznać.
Wiem wiem Vagi tez sie psują ale może mniej.
Nie chciał bym popadać w stereotypowe myślenie ale włoskie designy było ładne ale jakoś wykonania w praktyce pozostawiała wiele do życzenia, wiem że w porównaniu do leona pewnie środek wypada lepiej a jak z jakością awaryjnością ,itd. Żeby nie było tak - nie wszystko złoto co się świeci.
Wiem że ktoś na forum miał Crome może by sie wypowiedział co i jak.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
PAOLO ESCO, a nie kusi Cię Giulietta? Ładna jest i w środku, i na zewnątrz. Nawet z motorem 1.4i 120KM moze fajnie pojeździć - a do tego ma klasę, styl i w sumie jest autem prestiżowym... A Fiat... to zawsze "tylko" Fiat (choć w sumie jest autem niegorszym niż Giulietta) :diabelski_usmiech No ale (niestety) jest też sporo od Bravo droższa... :|
Zanim zdecydujesz się na tego Leona to zrób jazdę próbną. Nie wiem jak jest z 1.6 tdi ale w 2.0tdi dla mnie w tym aucie jest za głośno. Tylny pasażer mówił tragedia z tyłu.
Tak z ciekawości zapytam...bo osobiście nie jestem zwolennikiem kupowania nowych aut..ale...kupił bym takie...gdyby cena była o 50% za rezygnacje z gwarancji
Jest w ogóle takie coś możliwe i ile faktycznie można by było zyskać na takim zabiegu?
shok, jeździłem z kumplem FRem 2.0 TDi i jakoś tragedii nie odczułem (co prawda siedziałem z przodu) :wink:
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 11 15:48 ]
Zamieszczone przez kmink
Tak z ciekawości zapytam...bo osobiście nie jestem zwolennikiem kupowania nowych aut..ale...kupił bym takie...gdyby cena była o 50% za rezygnacje z gwarancji
Jest w ogóle takie coś możliwe i ile faktycznie można by było zyskać na takim zabiegu?
kiedyś w Nowym Sączu jak zalało salon Fiata to sprzedawali podtopione auta za podobno 50% ceny oczywiście bez gwarancji. Z tym że rabat wynikał też z tego że pełnowartościowe to one nie były.
Zamieszczone przez Mihau
Zamieszczone przez Agamek12
No ale (niestety) jest też sporo od Bravo droższa... :|
I dopłacać za to żeby jeździć Fiatem ze znaczkiem Alfy Romeo?
Zanim zdecydujesz się na tego Leona to zrób jazdę próbną. Nie wiem jak jest z 1.6 tdi ale w 2.0tdi dla mnie w tym aucie jest za głośno. Tylny pasażer mówił tragedia z tyłu.
To samo mówiła moja żona jak byliśmy na jeździe próbnej Cuprą w obecnej budzie tyle że przed liftingiem. My z gościem z salonu z przodu normalnie rozmawialiśmy i wydawało nam się że w aucie jest generalnie cicho, a Ona z tyłu nie słyszała w ogóle o czym mówimy i narzekała że głośno - bardzo duża różnica w hałasie przód - tył.
Komentarz